onsdag 20. april 2011

Sør Afrika


To forventningsfulle og dårlig forberdte jenter på vei til Sør Afrika. På planen står sjopping og bryllup.Venninnen til Heidi, Anne Gro skal gifte seg med Koko. De skal gifte seg i Mathata - Nelson Mandelas hjemby.
Vel fremme i Sør Afrika var en av planene mine å shoppe. Det er stusselige shopping muligheter her i Lilongwe. Etter å ha slitt ut Heidi gjennom de første butikkene med: "Detter er jo helt meningsløst", "det er kvalmt", "se på alt det unødvendige vi kan kjøpe", "hva skal vi med det?" ble jeg vandt til tilbudet og mulighetene og fikk shopet en hel del.
Via Johanesburg ("joburg") kom vi til East London. Vi hadde tittet på facebook for å se bilde av han som skulle plukke oss opp på flyplassen. Men vel fremme synes vi alle mennene på flyplassen linget på hverandre... Dette skiltet ble løsningen. Vi poserte med det foran de fyrene som så ut som om de var like søkende som oss.
Fyrene som hentet oss på flyplassen tok oss til Mathata i denne bilen.
I bilen var det allerede tre gutter og tre jenter. Jentene var Kristine, Tonje og Tonje (ikke på bildet)
På veien plukket vi opp Big Mama ganger to (med all respekt!) på det meste var vi ti personer som hupet oss i vei på dårlige veier eller suste av gårde alt for fort i denne syv-seteren.
Vel fremme i Mathata var vi klare for et tradisjonelt bryllup!
Morgenen startet med frokost i huset der Anne Gro bodde. Dette er Anne Gro, kledd opp i brudgommens families tradisjonelle brudeoutfit.... hun ble kledd opp av damer hun ikke ante hvem var.
Her kommer Kokos familie med medgiften. Det forhandles om pris... Atle (Anne Gros svoger) ble oppnevnt til familiens overhodet og fikk i oppgave å "hand over" bruden til brudgommens familie, dermed fikk han også oppgaven om å forhandle prisen familien vill ha for Anne Gro
Ikke noe lite bryllup! Her er gjestene på vei til festen som ble holdt i hagen til Kokos foreldre.
Ølkorker for å lage litt ekstra lyd



 

Man skal tidlig krøkes
Bryllupskaken
                              Vennene til Koko danset og sang for han.                                                

Denne sauen ble slaktet i hagen til foreldrene til Koko dagen etter bryllupssermonien. Den ble grillet og Anne Gro spiste trdadisjonen tro et ribben fra den nyslaktede sauen. Når hun hadde spist fikk hun et nytt fornavn som svigerforeldrene ga henne: Madineo (som ikke skal erstatte det fine navnet Anne Gro). Når A-G og Koko får barn vil forledrene til Koko at den førsteføde, hvis det er en gutt, skal bli kalt Neo og hvis det er en pike vil de at hun skal hete Dineo.
Etter sermonien arrangerte vennene til Koko en Braii (grillfest).
Dagen etter bryllupssermonien dro vi til Coffi bay!




Så var helgen over. Heidi dro hjem til Oslo og jeg dro tilbake til Lilongwe. Utrolig koselig å ha deg på besøk Heidi!




Det var deilig å komme tilbake til Lilongwe. De smilende og imøtekommende fjesene, den varme luften og lukten av blomster.



2 kommentarer:

  1. Hei Marianne!!
    Takk for at du tok turen,haaper du kosa deg!!
    Lykke til videre i Malawi!! Gleder meg til videre lesing!!
    klem

    SvarSlett
  2. ÅÅh flott innlegg! Eg ler framleis når eg ser den stusselege plakaten vår.. Kor moro me hadde da :)

    SvarSlett