mandag 7. mars 2011

Gjesteinnlegg av Kolbjørn

Sitter og tenker på en fantastisk uke som jeg til nå har vært her i Malawi på besøk hos Marianne.
Inntrykkene er mange og flotte. 
Etter ca 20 timers reise landet jeg på hovedflyplassen i Lilongwe og fikk for første gang møte dette fantastiske landet. Ble plukket opp av Marianne som var lokalkjent uansett hvor vi skulle.  
De første dagene ble jeg introdusert for mange hyggelige mennesker og med en atmosfære jeg ikke har opplevd før.
Marianne er en aktiv person med masse planer som selvsagt betød fysiske aktiviteter, så etter noen rolige dager i Lilongwe, hvor vi var på barnehjemmet og i landsbyen Kaoma, tok vi hennes hvite Nissan patrol og dro ut for å utforske Malawi.
Første stopp var Nkoma, et flott fjell som skulle bestiges så raskt som mulig. Etter snittpuls på ca 170 var vi på toppen og kunne nyte utsikten med to lokale fårehunder som hadde bestemt seg for å bli med på spaserturen.


Etter denne fysiske aktiviteten tidlig på morgenen gikk turen videre via Dedza til Cape Maclear ved Lake Malawi.
Det føltes helt surrealistisk å komme kjørende inn i denne lille lokale landsbyen som tiden har stått stille i de siste 200 årene. Hus med stråtak, små kjerreveier med vannpumper langs veikanten. Folk sittende på bakken og vasket klær, og gjorde sine daglige sysler. Her kommer vi brautendes inn med et monster av en bil på 2,5 tonn som okkuperer hele veien.
Etter å ha funnet en plass for bilen og inlosjert på Gecko lodge blir det selvfølgerlig GT som refreshment drink.
To dager med masse nye inntrykk der vi dykket, tok en kajakktur og opplevde vennligheten blant de lokale folkene som var helt utrolig. Et lite smil mot dem og de gjengjeldte det med et smil som man bare måtte smelte av.
Etter alt for kort tid på dette fantastiske stedet måtte vi dessverre tilbake til Lilongwe. Marianne måtte visst jobbe i 3 dager før vi igjen skulle ut på nytt eventyr.
Denne gangen ble det til nasjonalparken South Luangwa i Zambia på safari sammen med to gode venninner av Marianne som het Patricia og Laura.  

Gjengen

Etter en times flyging i et lite enmotorsfly og en halvtimes biltur var vi fremme. 

Her var det snakk om safari og luksus i en perfekt kombinasjon. 



Under safariturene var det selvfølgelig ilagt pause der vi først fikk vasket hendene med kalde kluter før canape og drinker ble servert. Dette mens vi kunne nyte utsikten av elefanter, bøfler og andre eksotiske dyr.

Legg merke til bilen vår på bildet!

Sebastian var vår lokale guide under disse turene og hadde masse morsomme historier å fortelle. 
Visste dere forresten at grunnen til at flodhesten slår med halen når den tømmer seg, er for at krokodillen skal sjekke at det ikke er fiskeben i avføringen. 
Flodhesten er en gjest i vannet og avtalen er at flodhesten ikke får spise fisk, men må opp å gresse om natten. Krokodillen må jo selvfølgelig sjekke at den overholder avtalen, derfor piskingen med halen.      
Jeg kan ikke fortelle alt om hva som har skjedd her nede.  Noe må overlates til Marianne og hennes gode forteller egenskaper.
Tusen takk for 10 dager med masse latter sammen med deg og alle dine hyggelige venner.
Kort oppsumert:  PERFEKT FERIE  :-)

  

2 kommentarer:

  1. Gøy å lese, og mange fine bilder. Gleder meg til å skype med deg Marianne!!!

    SvarSlett
  2. Høres ut som noen fantastiske turer! Veldig flotte bilder dere har tatt.

    Kos deg videre, Marianne!

    Klem fra Camilla

    SvarSlett